Tervetuloa ProPlutoon. Welcome to visit ProPluto.

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Ruskan väriloistoa Lammassaaressa


Upea ruska. Puut ovat olleet erityisen hohdokkaita ja värikkäitä tänä syksynä. Kaunista väriloistoa on saatu ihailla viikkokaupalla. Tämä viikonloppu oli ehkä tämän ruskan viimeinen. Sääennuste lupaa lähipäiville hyytävää keliä ja kenties jo talven tuloakin.

Nämä kuvat ovat Vanhankaupunginlahdelta, tarkemmin sanoen Lammassaaresta ja Kuusiluodolta. Ne ovat paitsi kauniita luontokohteita, myös historiallisia ajanviettopaikkoja. Lammassaari on nykyäänkin Raittiusseura Koiton hallinnassa. Saaren komistus on vuonna 1905 rakennettu ja arkkitehti V. Penttilän piirtämä Pohjolan Pirtti. Siellä väki kävi aikoinaan tansseissa raittiushengen mukaisesti eli kieltolain aikana kenties omat pirtupullot mukanaan. Ainakin vuosisadan alussa sinne soudettiin Hakaniemestä suurilla soutuveneillä työväen laulauja laulellen. Tämä perinne mainittiin myös K Westön historiallisessa romaanissa "Missä kuljimme kerran".


2 kommenttia:

  1. Välillä täytyy oikein ihmetellä mihin nuo kaikki puista tippuneet lehdet oikein katoavat! Ei niitä kaikkia kuitenkaan haravoida poiskaan. Madot kai syövät...:)

    VastaaPoista
  2. Ainakin lehdet antavat talvehtimissuojaa kasveille ja hyönteisille. Lopulta kai maatuvat kumminkin.

    VastaaPoista