Tervetuloa ProPlutoon. Welcome to visit ProPluto.

lauantai 15. helmikuuta 2014

From the Air


Japanin Alpit

Lentäminen on yleensä tylsää ja pitkäveteistä puuhaa. Teknistä siirtymistä nopeasti paikasta toiseen. Matkustamisen tunne, aistimus ja aikaan suhteutettu matkan kokemus on vaatimatonta verrattuna autoon, junaan ja laivaan. Tärkeää ei ole matkustaminen vaan matkailu vierailla mailla.

Joskus lentäminenkin tarjoaa visuaalisia elämyksiä. Kirkas keli, hyvä näkyvyys ja istumapaikka juuri sillä oikealla puolella konetta ja vielä  ikkunan vieressä voi tuoda hienoja näkymiä sekä silmille että kameran kennolle.

Taannoin, viime vuonna lennolla Naritasta Helsinki-Vantaalle oli juuri tällaiset olosuhteet.


Muutama laajarunkoinen Naritassa odottamassa lähtöä kohti merien takaisia kohteita


Lentoonlähtö - no joo, eihän siinä ole mitään erikoista, mutta nousun jälkeen maisema täyttyy Tokion lähellä olevista riisipelloista. Suurin osa tämän alueen riisistä käytetään Saken raaka-aineena. Riisipeltoja on käsittämättömän paljon: maisema näyttää aivan Kyrönjoen tulva-alueelta.
Japanin Alpit

Siperian pohjoisosien tundraa ja jokia. Luntakin näkyy; kuva on otettu toukokuussa.


Äänisjärvi lentoreitin eteläpuolella. Petroskoi näkyi myös. Erittäin suuri järvialue, Euroopan toiseksi suurin järvi.Kaiken kukkuraksi lähestyminen Helsinki-Vantaalle tapahtui kirkkaassa säässä Helsingin yli. Kuvassa Vuosaari. Satama näkyy kuvan keskellä.Helsingin niemi eli keskusta. Vasemmassa laidassa näkyy Etelä-Satama laivoineen. Etualalla näkyy puolestaan Jätkäsaari, Länsi-Satama ja Hietalahti telakoineen.Laskeutuminen Helsinki-Vantaalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti