Tervetuloa ProPlutoon. Welcome to visit ProPluto.

maanantai 20. heinäkuuta 2009

Käsivarren mitalla

Kilpiksellä ja sielläpäin, heinäkuu 2009
Keskiyön kalastusta Naimakkaluspalla, Könkämäeno.
Pohjoisen kansallisötökkä. Niitä on siis biljoonia. Laskimme puhdetöinämme, että diskreetisti otettuna Lapin hyttysten biomassan sisältämä ravinto riittäisi 50.000 ihmisen energiaksi vuoden ajaksi. On kuitenkin myönnettävä, että laskelman virhemarginaali saattaa olla suuri.
Kullero on puolestaan Lapin maakuntakukka. Heinäkuussa tunturien kasvit kukkivat komeasti.
Tässä on jokin suovilla - kenties Tupasvilla tai Töppövilla.
Siilaskoski Mallan rajalla.The Kala.Tromssan kaupunki. Osoitteleva käsi kuuluu äänekkäälle, dominoivalle saksalaiselle matkaoppaalle.
Hmm, tällä vuorella on siis jo käyty ...
Täällä tehdään fisuja Suomenkin kauppoihin - lohikilo 4,95e.
Merikalastusta Lyngen-vuonolla. Kalansaanti on (lähes) varmaa.
Skibotn-jokeen laskevan sivujoen komea putous. Joki yhdistyy alhaalla pääuomaan.Kaarlenvaltikka Naimakkaluspalla.
Maariankämmekkää on joenvarsilla runsaasti. Vai onko tämä sittenkin Lapinkämmekkä ? Varsi on yläosastaan punaisenruskea,Suomalaisia orkideojahan nämä ovat. Thaimaalaisten sukulaistensa näköisiä.
Paluumatkalla bongasimme yhden Euroopan suurimmista vapaista koskista, Fossmoenin pohjois Norjassa. Sen virtaama on 750 m3 eli Imatran kosken veroinen mikäli se virtaisi vapaana. Lohi nousee tähän jokeen. Poolit ovat englantilaisten lohilordien varaamia. Joki ja sen rannat sallivat perhokalastuksen tweedtakissa ja nahkasaappaissa.

2 kommenttia:

  1. Mukavia kuvia. Erityisesti nuo Lapin yökuvat ovat hienoja.

    Asettavat varmaan haasteita kuvaamiselle.. tietyllä tavalla on valoisaa, mutta kuvaamisessa tarvittavaa valoa ei kuitenkaan ole saatavilla.

    VastaaPoista
  2. Siellähän oli hyvin valoisaa yöllä, mutta kyllä jonkinlainen hämärä kuitenkin laskeutuu. Kontrasti voi olla liian suuri esim. taivas/ maa.

    VastaaPoista